O NAS

ZGODOVINA:

Podjetje Gross Optic je bilo ustanovljeno leta 1994 v Beogradu. Sam začetek podjetja se je začel le z nekaj zaposlenimi in se nato razširil vse do 150 zaposlenih zaradi vodilnega položaja podjetja na tem delu Evrope v zadnem desetletju.
V letu 2004 je bila družba razdeljena na tri enote:
Gross Optic - proizvodnja in prodaja oftalmoloških korekcijskih stekel
Optical Division – distribucija korekcijskih okvirjev in sončnih očal za Safilo Group
In drugih pomembnih znam Diopta – veriga maloprodajnih trgovin z optičnimi pripomočki na ozemlju Srbije.
Lastniška struktura je sestavljena iz 100% zasebnega kapitala.

 

LOKACIJA:

Sedež podjetja z prizvodnjo se nahaja v poslovnem in industrijskem delu mesta na 6000 kvadratnih metrih površine, v ulici 13. oktobra št. 13 Umka – Beograd. Glavna dejavnost podjetja je proizvodnja oftalmoloških korekcijskih stekel.

 

ORGANIZACIJA IN KREATIVEN TIM:

Dobra organizacijska struktura podjetja sestavlja 40 zaposlenih v oddelku za upravo in 80 zaposlenih v proizvodnem sektorju. Proizvodnji obrat z najvišjo tehnološko raven ter strokovno znanje zaposlenih uvršča podjetje Grossoptic med največjega proizvajalca oftalomoloških korekcijskih stekel na tem delu Evrope. Zahvala vsakodnevnim tehnološkim zahtevam prizvodnega programa, strokovnosti zaposlenih, njihovim razvojnim usposobljenosti, sledenju svetovnih inovacij v optiki smo uspeli, da ustvarimo edinstveni, profesionalni tim kateri z uspehi izpolnjuje vse zahteve klienta domačega in mednarodnega trga.

 

PRODUKTI:

Z letno proizvodno 1.450.000 standardnih in recepturnih oftalmoloških korekcijskih stekel dosega podjetje Grossoptic najvišji ugled na trgih Slovenije, Srbije, Makedonije, Črne gore, Italije, Nemčije, Bosne in Hercegovine in Hrvaške. Približno 55% proizvodnje je namenjeno izvozu. Glavni trgi so: Italija, Slovenija, Makedonija, Hrvaška in Bosna in Hercegovina. Zaradi dobre proizvodne politike in visoke tehnologije strojev, Grossoptic proizvaja veliko število različnih proizvodov oftalmoloških korekcijskih stekel z različnimi tehnološkimi tretmaji: barvanjem, trdim slojem in multicoat antirefleksnim slojem.

 

KAKOVOST:

V svojem poslovanju Grossoptic zagotavlja proizvode in vse usluge najvišje kvalitete, ki so usmerjene na klienta in njegovim zahtevam in potrebam.
Visoka kakovost izdelkov je ključni dejavnik v strategiji podjetja Grossoptic. Zaradi proizvodnje same, kot tudi stalno vzdrževanje podobe podjetja, je poudarek na kakovosti in nadzoru oddelkov. Proizvodja podjetja je bila izvedena v skladu s standardom ISO 8990-1, 8990-2, 8990-3, 8990-4 in direktive EEC 93/42. Smo lastniki potrdila Cerottica certifikata, eden najbolj priznanih zavodov za nadzor kakovosti medicinskih pripomočkov, ki so jamstvo in priporočilo, da so naša oftalomološka korekcijska stekla najvišje kakovosti. Prav tako smo lastniki certifikata YUQS-a in IQNet-a na sistem vodenja kakovosti ISO 9001.

 

DISTRIBUCIJA:

Svojo učinkovitost v distribuciji podjetja Grossoptic je dosegel z formiranjem ene od največjih organizacijskih mrež s predstavništvi v Italiji, Sloveniji, Makedoniji, Hrvaški in Bosni in Hercegovini z namenom, da se klientom v teh prostorih nudi učinkovita dostava proizvodov. Grossoptic je nenehno usmerjeno k zadovoljstvu potrošnikov in zato stalno izboljšuje delovanje distribucijskega omrežja: klicni center, logistični in dostavni center za keterega je značilna visoka kakovost in sinhronizacija poslovanja, vse z namenom, da bi pridobili bolj učinkovito distribucijo in dostavo.

 

PARTNERJI:

Smo distributerji nekaj zelo prestižnih in priznanih svetovnih blagovnih znamk:

Bausch & Lomb (www.bausch.com) svetovno znano podjetje, ki se posveča izvajanju vizionarskih idej na področju zdravja oči – kontaktne leče in sredstva za nego kontaktnih leč.
Nidek (www.nidek.com) visoko razvita japonska tehnologija – aparature za brušenje stekel in pripomočki za diagnostiko oči
Centrostyle (centrostyle.com) inovativne in kakovostne rešitve za optike in njihove delavnice – vse vrste rezervnih delov in orodja italjanskega dizajna, malih aparatov in potrošnega materiala.

 

SKLEP:

Vedno blizu strategije: vse za naše stranke iz optičnega oftalmološkega sektorja, ki jih ponujamo na enem mestu.

 

Gross Optic d.o.o.
Celovška 106, 1000 Ljubljana
PE : Šmartinska 152, 1000 Ljubljana

Mail :
Telephone : 01 777 77 21

----

GROSSOPTIC
13. Oktobra 13, 11260 Umka - Belgrad

Tel: +381 11 3538 800, 3538 900
Fax: +381 11 3538 810