OFTALMOLOŠKA KOREKCIJSKA STEKLA

MINERALNA STEKLA

Mineralna stekla se uporabljajo za korekcijo vida, priporočljiva so za manjše dioptrije zaradi njihove teže. So cenovno ugodnejša in jih je mogoče vgraditi le v polne okvirje. Glede na njihovo težo in lahko lomljivost, niso primerna za otroke, športnike in ljudi, ki se ukvarjajo z dinamičnim načinom življenja.

 

Na voljo so kot:


ENOŽARIŠČNA STEKLA (single vision)

Ekonomična rešitev. Mineralna stekla niso primerna za otroke, športnike in ljudi, ki se ukvarjajo z dinamičnim načinom življenja zaradi lahke lomljivosti. Odvisno od materiala indeksa, so priporočljiva za visoke minus dioptrije (od – 16 dpt).
Visoki indeksi so namenjeni za večje minus dioptrije.

 

Na voljo kot:

 

BELA STEKLA

 • Mineralna bela stekla 1.523

  Stekla niso primerna za otroke, športnike in ljudi, ki se ukvarjajo z dinamičnim načinom življenja zaradi lahke lomljivosti. Priporočljiva so za manjše dioptrije zaradi njihove teže.

 • Mineralna bela stekla 1.60

  Za ta stekla je značilen lep estetski videz zaradi zmanjšane debeline leč, brez negativnega vpliva na težo leče ter dobra kakovost slike. Stekla niso primerna za otroke, športnike in ljudi, ki se ukvarjajo z dinamičnim načinom življenja zaradi lahke lomljivosti.

 • Mineralna bela stekla 1.70

  Za ta stekla je značilen lep estetski videz zaradi zmanjšane debeline leč, brez negativnega vpliva na težo leče ter dobra kakovost slike. Stekla niso primerna za otroke, športnike in ljudi, ki se ukvarjajo z dinamičnim načinom življenja zaradi lahke lomljivosti. Zaradi velike teže niso primerne za velike plus dioptrije, medtem ko so za velike minus dioptrije te leče kakovostna rešitev.

 • Mineralna bela stekla 1.80

  Leče so namenjene za večje minus dioptrije (preko – 7.00 dpt). Za te leče jue zančilen izredno lep estetski videz zaradi zmanjšane debeline leč. Obvezen je nanos anti- refleksnega sloja, ki je vključen v ceno za doseganje dobre kakovosti slike. Stekla niso primerna za otroke, športnike in ljudi, ki se ukvarjajo z dinamičnim načinom življenja zaradi lahke lomljivosti.

 • Mineralna bela stekla 1.90

  Leče so namenjene za visoke minus dioptrije (preko – 10.00 dpt). Za te leče je značilen izredno lep estetski videz zaradi zmanjšane debeline leč. Obvezen je nanos anti- refleksnega sloja, ki je vključen v ceno, za zagotavljanje dobre kakovosti slike. Stekla niso primerna za otroke, športnike in ljudi, ki se ukvarjajo z dinamičnim načinom življenja zaradi lahke lomljivosti.

FOTOOBČUTLJIVA STEKLA

 • Mineralna fotoobčutljiva stekla 1.523 PGX & PBX

  Brezbarvna stekla, ki potemnijo pod vplivom sončnega sevanja. Zagotavljajo popolno UV zaščito očesa, kot tudi zaščito pred sevanjem v vidnem deli spektra.
  Odlikuje jih velika hotrost reakcije na spremembo pogojev osvetljenosti. Uporabniku zagotavlja največjo udobnost v vseh pogojih ( zaprt prostor, sončno ali oblačno vreme).

 • Mineralna fotoobčutljiva stekla 1.60 PGX & PBX

  Lepe, tanke leče. Brezbarvne leč, ki potemnijo pod vplivom sončnega sevanja. Zagotavljajo popolno UVzaščito očesa, kot tudi zaščito pred sevanjem v vidnem delu spektra. Odlikuje jih velika hitrost reakcije na spremembo pogojev osvetljenosti. Uporabniku zagotavlja največje udobje v vseh pogojih ( zaprt prostor, sončno ali oblačno vreme).


DVOŽARIŠČNA STEKLA (bifocal)

Bifokalna stekla so namenjena za korekcijo prezbiopije. Uporabniku omogočajo tako korekcijo vida na daljavo, kot tudi za bližino. Odlikuje jih lahka adaptacija, zato ni potreben poseben čas za privajanje, vendar pa iz estetskega vidika to ni najboljša rešitev zaradi razvidnega polja med vizualnimi conami.

 

Na voljo kot:

 

BELA STEKLA

 • Mineralna bela stekla 1.523 Bifokal FT 28

  Bifokalna stekla so namenjena za korekcijo prezbiopije. Uporabniku omogočajo tako korekcijo vida na daljavo, kot tudi za bližino. Odlikuje jih lahka adaptacija, zato ni potreben poseben čas za privajanje, vendar pa iz estetskega vidika to ni najboljša rešitev zaradi razvidnega polja med vizualnimi conami.

FOTOOBČUTLJIVA STEKLA

 • Mineralna fotoobčutljiva stekla 1.523 Bifokal FT 28 PGX & PBX

  Bifokalna stekla so namenjena za korekcijo prezbiopije. Uporabniku omogočajo tako korekcijo vida na daljavo, kot tudi za bližino. Odlikuje jih lahka adaptacija, zato ni potreben poseben čas za privajanje, vendar pa iz estetskega vidika to ni najboljša rešitev zaradi razvidnega polja med vizualnimi conami. Brezbarvne leče, ki pod vplivom sončnega sevanja potemnijo. Zagotavljajo popolno UV zaščito očesa ter zaščito pred sevanjem v vidnem delu spektra. Odlikuje jih velika hitrost reakcije na spremembo pogojev osvetljenosti. Uporabniku zagotavljjo maksimalno udobje v vseh pogojih ( zaprt prostor, sončno ali oblačno vreme).


VEČŽARIŠČNA STEKLA (progressive)

Ta stekla so moderna in estetska rešitev za korekcijo vida za bolnika z presbiopijo. Na teh področjih se razlikujejo tri področja: 1. cona za daljavo, 2. cona za bližino, 3. prehodni koridor. Estetsko zelo dobra izbira zaradi nevidnega ločevanja med vizualnimi conami. Samo prilagoditveno obdobje na ta stekla je odvisno od strankine zmogljivosti.

 

Na voljo kot:

 

BELA STEKLA

 • Progresiv 1.523 INSIGHT( višina vgradje 20 mm)

  Progresivi so namenjeni za korekcijo prezbiopije. Na teh področjih se razlikujejo tri področja: 1. cona za daljavo, 2. cona za bližino, 3. prehodni koridor. S stališča vgradnje je potrebno zagotoviti, da je vertikalna razdalja od položaja centra zenice do spodnjega roba okvirja večja kot navedena višina vgradnje, saj se na ta način uporabniku zagotovi primerna korekcija z zadovoljivo širino vidnega polja.

 • Progresiv 1.60 GENESIS ( višina vgradje 19 mm)

  Tanek progresiv primeren za večje dioptrije. Progresivi so namenjeni za korekcijo prezbiopije. Na teh lečah razlikujemo tri področja:1. cona za daljavo, 2. cona za bližino, 3. prehodni koridor. S stališča vgradnje je potrebno zagotoviti, da je vertikalna razdalja od položaja centra zenice do spodnjega roba okvirja večja kot navedena višina vgradnje, saj se na ta način uporabniku zagotovi primerna korekcija z zadovoljivo širino vidnega polja.

 • Progresiv 1.70 GENESIS (višina vgradnje 19 mm)

  Izredno tanek progresiv primeren za visoke minus dioptrije. . Progresivi so namenjeni za korekcijo prezbiopije. Na teh lečah razlikujemo tri področja:1. cona za daljavo, 2. cona za bližino, 3. prehodni koridor. S stališča vgradnje je potrebno zagotoviti, da je vertikalna razdalja od položaja centra zenice do spodnjega roba okvirja večja kot navedena višina vgradnje, saj se na ta način uporabniku zagotovi primerna korekcija z zadovoljivo širino vidnega polja.

FOTOOBČUTLJIVA STEKLA

 • Progresiv 1.523 INSIGHT PGX & PBX

  Leče zagotavljajo zaščito očesa tako pred sevanjem iz vidnega dela spektra, kot tudi poplno UV zaščito. Zagotavljajo največje udobje v vseh pogojih, tako v zaprtem prostoru, kot tudi na prostem, v sončnem in oblačnem vremenu. Progresivi so namenjeni za korekcijo prezbiopije. Na teh lečah razlikujemo tri področja:1. cona za daljavo, 2. cona za bližino, 3. prehodni koridor. S stališča vgradnje je potrebno zagotoviti, da je vertikalna razdalja od položaja centra zenice do spodnjega roba okvirja večja kot navedena višina vgradnje, saj se na ta način uporabniku zagotovi primerna korekcija z zadovoljivo širino vidnega polja.

 • Progresiv 1.60 GENESIS PGX & PBX

  Tanke leče, ki zagotavljajo zaščito očesa tako pred sevanjem iz vidnega dela spektr, kot tudi popolno UV zaščito. Zagotavljajo maksimalno udobje v vseh pogojih, tako v zaprtem prostoru, kot tudi na prostem, v sončnem in oblačnem vremenu. Progresivi so namenjeni za korekcijo prezbiopije. Na teh lečah razlikujemo tri področja:1. cona za daljavo, 2. cona za bližino, 3. prehodni koridor. S stališča vgradnje je potrebno zagotoviti, da je vertikalna razdalja od položaja centra zenice do spodnjega roba okvirja večja kot navedena višina vgradnje, saj se na ta način uporabniku zagotovi primerna korekcija z zadovoljivo širino vidnega polja.


ORGANSKA STEKLA

OOrganska stekla so izjemno lahka, nelomljiva in so primerna za vse vrste okvirjev. Stekla zagotavljajo dobro korekcijo vida, kot tudi popolno UV zaščito. Za potrošnika so odlična izbira za udobje in estetski videz.
Lahko so barvna, fotoobčutljiva (Transition VI ali Sunsensors), bela, lahko so opremljena z 100% UV zasčito.

 

Na voljo kot:


ENOŽARIŠČNA

Organska enožariščna stekla so na voljo v različnih izvedbah. Lahko so barvna, fotoobčutljiva, bela. Poleg barvnih dodatkov pa so vsa stekla opremljena z 100% UV zasčito, s premazom proti bleščanju, trdim slojem proti praskam in premazu za lažjo nego stekel. Ponujamo široko paleto materiala z različnimi indeksi, tako da lahko vsaka stranka zase najde tisto kar potrebuje.
Za očala brez okvirjev nudimo material z visoko trdnostjo (trivex), ki se ne lomi in tako zagotavlja varnost in trajnost.
Poleg tega nudimo polaroidna stekla, ki so namenjena predvsem tistim, ki dosti časa preživijo za volanom, kot tudi za ljudi, ki se ukvarjajo s športnimi in drugimi dejavnostmi. Polarizirana svetloba je izraz za svetlobo, ki se odbija od površine. Nastane, ko se žarki sončne svetlobe odbijejo od gladke horizontalne površine (vode, snega, leda mokre površine cest, vetrobranskega stekla itd). Polaroidno steklo popolnoma eliminira odsev od vodoravnih površin in nudi popolno UVA in UVB zaščito. Idealno steklo za vožnjo ter vse aktivnosti na prostem.

 

Na voljo kot:

 

Sferična

 • Organska stekla 1.50

  Lahka stekla so primerne za otroke ter za osebe, ki se ukvarjajo z dinamičnimi dejavnostmi, saj ni nevarnosti poškodb, če steklo poči. Priporoča se nanos zaščitnega sloja proti praskam (HC), zaradi velike občutljivosti na površinske mehanične poškodbe, kot tudi nanos multicoat anti-rekfleksa (MC/SC) zaradi izboljšanja kakovosti slike.

 • Organska stekla 1.56

  Lahka in tanka stekla so primerne za otroke, kot tudi za osebe, ki se ukvarjajo z dinamičnimi dejavnostmi, saj ni nevarnosti poškodb, če leča poči.
  Asferični dizajn omogoča dodatno zmanjšanje debeline stekla kot tudi izboljšanje kakovosti slike pri velikih dioptrijah.
  Stekla se izdelujejo s trdnim slojem (HC) kot zaščita pred praskami, priporoča se tudi nanos anti-refleksa (MC) ali superhidrofobnega sloja (SC) za izboljšanje kakovosti slike.
  stekla zagotavljajo zanesljivo zaščito pred UV sevanjem.

 • Organska stekla 1.60

  Zelo tanke in lahke leče primerne za večje dioptrije.
  Asferični dizajn omogoča dodatno zmanjšanje debeline stekla, kot tudi izboljšanje kakovosti slike pri velikih dioptrijah.
  Zaradi dobrih mehaničnih lastnosti se priporoča vgradnja v vse tipe okvrijev.
  stekla se izdelujejo s trdnim slojem (HC) kot zaščito pred praskami, prioroča se tudi nanos anti-refleksa (MC) ali superhidrofobnega sloja (SC) za izboljšanje kakovosti slike.

 • Organska stekla 1.67

  Zelo tanka in lahka stekla, ki so primerne za večje dioptrije.
  Asferični dizajn omogoča dodatno zmanšanje debeline stekla, kot tudi izboljšanje kakovosti slike pri velikih dioptrijah.
  Stekla se izdelujejo s trdnim slojem (HC) kot zaščito pred praskami, prioroča se tudi nanos anti-refleksa (MC) ali superhidrofobnega sloja (SC) za izboljšanje kakovosti slike.
  Stekla zagotavljajo zanesljivo zaščito pred UV sevanji ter so kot takšne še posebej primerne za osebe, ki dolgo časa delajo na računalniku.

 • Organska stekla 1.74

  Izredno tanke leče primerne za veleike negativne dioptrije. Izdelane so iz materialov z največjim indeksom loma, ki je danes dostopen na tržišču.
  Asferični dizajn omogoča dodatno zmanjšanje debeline leč, kot tudi izboljšanje kakovosti sliek pri velikih dioptrijah.
  Leče se izdelujejo s trdnim slojem (HC) kot zaščita pred praskami, priporoča se tudi nanos anti-refleska(MC) ali superhidrofobnega sloja (SC) za izboljšanje kakovosti slike.
  Leče zagotavljajo zanesljivo zaščito pred UV sevanji, kot takšna pa so tudi posebno primerna za osebe, ki dolgo delajo na računalniku.

 • Lentikular 1.50

  Uporabni premer do 67mm za leče s pozitivno in 40mm za leče z negativno dioptrijo.

 • Transitions 1.50 Gray/brown

  Najbolj uravnotežene leče za vsakodnevno uporabo v različnih pogojih osvetljenosti.
  V toplih dnevih so temnejše od predhodne generacije.
  Povečana je hitrost reakcije umika barve glede na predhodno generacijo.
  Izboljšani Gray in Brown barvi izboljšajo vid preko izboljšanega kontrasta realnih barv.
  Zagotavljajo visoko transparentnost v neaktiviranem stanju.
  Leče se izdelujejo s trdnim slojem (HC) kot zaščito proti praskam, prioroča se tudi nanos anti-refleksa (MC) ali superhidrofobnega sloja (SC) za izboljšanje kakovosti slike.

 • Transitions VI 1.60 Spheric Gray&Brown

  Najbolj uravnotežene leče za vsakodnevno uporabo v različnih pogojih osvetljenosti.
  V toplih dnevih so temnejše kot predhodna generacija.
  Povečana je hitrost reakcije umika barve glede na predhodno generacijo.
  Izboljšani Gray in Brown barvi izboljšajo vid preko poboljšanega kontrasta in realnih barv.
  Zagotavljajo visoko transparentnost v neaktiviranem stanju.
  Leče se izdelujejo s trdnim slojem (HC) kot zaščita proti praskam, prioroča se tudi nanos anti-refleksa (MC) ali superhidrofobnega sloja (SC) za izboljšanje kakovosti slike.

 • Transitions VI 1.67 Spheric Gray&Brown

  Najbolj uravnotežene leče za vsakodnevno uporabo v različnih pogojih osvetljenosti.
  V toplih dnevih so temnejša kot predhodna generacija.
  Povečana je hitrost reakcije umika barve glede na predhodno greneracijo.
  Izboljšani Gray in Brown barvi izboljšujejo vid preko poboljšanega kontrasta in realnih barv.
  Zagotavljajo visoko transparentnost v neaktiviranem stanju.
  Leče se izdelujejo s trdnim slojem (HC) kot zaščita proti praskam, prioroča se tudi nanos anti-refleksa (MC) ali superhidrofobnega sloja (SC) za izboljšanje kakovosti slike.

 • Transitions XTRActive 1.50 gray

  Najtemnejše Transitions leče današnjih dni, skoraj 90% zatemnitve pri temparaturi 23 stopinj celzija.
  Idealna za uporabnike, ki veliko časa preživijo na prostem in na soncu.
  Leče imajo mali odstotek ztatemnitve tudi v zaprtem prostoru (11%)
  Zmerno se aktivirajo tudi za vetrobranskim steklom v avtomobilu (50%) odvisno od oblike vetrobranskega stekla in kota ter položaja voznika.
  Leče se izdelujejo s trdnim slojem (HC) kot zaščito proti praskam, prioroča se tudi nanos anti-refleksa (MC) ali superhidrofobnega sloja (SC) za izboljšanje kakovosti slike.

 • Sunsensors 1.56 Spheric Gray&Brown

  Lahke in tanke foto občutljive leče primerne za nošenje ne glede na vrsto okvirja v katerega bodo vgrajene in na pogoje osvetljenosti.
  Odlikuje jih zelo velika hitrost reagiranja na spremembo pogojev osvetljenosti, zagotavljajo varno zaščito očesa pri nošenju tako na prostem, kot tudi v pisarniškem okolju.
  Leče se izdelujejo s trdnim slojem (HC) kot zaščito proti praskam, prioroča se tudi nanos anti-refleksa (MC) ali superhidrofobnega sloja (SC) za izboljšanje kakovosti slike.

 • Sunshades 1.55 Spheric Gray&Brown

  Te foto občutljive leče odlikuje predvsem lep estetski videz, popolnoma so transparentne v neaktiviranem stanju in imajo kot takšne večkratno uporabnost.
  Po prihodu na sonce dobijo lepi niansi Gray in Brown barve z dobro hitrostjo reakcije in zadovoljivim odstotkom temnenja.
  Poudarjamo, da Brown leče temnijo v nekaj manjšem odstotku, do 65%, medtem ko Gray leče dosegajo maksimalen odstotek zatemnitve v višini 75%.
  Leče se izdelujejo s trdnim slojem (HC) kot zaščito proti praskam, prioroča se tudi nanos anti-refleksa (MC) ali superhidrofobnega sloja (SC) za izboljšanje kakovosti slike.

 • Trivex 1.53 Spheric

  Leče, ki so zaradi svoje izredne mehanične trdote in elastičnosti idealna rešitev za vgradnjo v okvirje v katere vrtamo.
  Dobre optične značilnosti (povečan lomni količnik in visoka Abbe-jeva številka) zagotavljajo dobre kakovosti slike.
  Zagotavljajo popolno UV zaščito
  Pri vgradnji ne zahtevajo poseben postopek, kot je to primer pri visoko-indeksnih organskih materialih.
  Leče se izdelujejo s trdnim slojem (HC) kot zaščito proti praskam, prioroča se tudi nanos anti-refleksa (MC) ali superhidrofobnega sloja (SC) za izboljšanje kakovosti slike.

 • Trivex Transitions VI 1.53 Gray & Brown

  Najlažje foto-senzitivne leče na tržišču, ki so namensko izdelane za okvirje v katere vrtamo.
  Asferični dizajn omogoča tako dodatno zmanjšanje debeline leče, kot tudi izboljšanje slike pri velikih dioptrijah.
  Leče se izdelujejo s trdnim slojem (HC) kot zaščito proti praskam, prioroča se tudi nanos anti-refleksa (MC) ali superhidrofobnega sloja (SC) za izboljšanje kakovosti slike.

 • Polycarbonate 1.59

  Polikarbonat predvsem odlikuje velika trdota in 100% UV zaščita.
  Posebno je primeren za vgradnjo v okvirje v katere vrtamo.
  Čeprav je polikarbonat najtrdnejši material na tržišču, ga lahko poškodujejo toplota. Zaostale napetosti in kemikalije, zato se zahteva posebna pozornost pri rokovanju in obdelavi.


DVOŽARIŠČNA

So stekla katera vsebujejo dve različni dioptriji za daljavo in bližino. Dvožariščna oziroma bifokalna stekla so stekla za kratkovidne in daljnovidne hkrati in združujejo dve dioptrijio. Bližina in daljava sta narejeni iz dveh ločenih delov, skupaj pa sta spojeni v eno steklo. Zaradi tega je vidna črtica (lunca), ki je nek mejnik med poljem za daljavo in bližino.Tovrstna očala so idealna za starejše uporabnike, saj je njihova uporaba preprosta.

 

ORGANSKA

 • Organic 1.5 Bifocal FT25 & FT 28

  Bifokalne lečeso namenjene korekcije preziopije. Uporabniku omogočajo korekciju vida tako na daljavo, kot tudi za bližino.Odlikuje jih lahka adaptacija, zato ni potreben čas za prilagajanje.
  Lahke leče, ki so primerne za osebe, ki se ukvarjajo z dinamičnimi aktivnostmi, saj ni nevarnosti poškodb, če leče počijo.
  Priporoča se nanos zaščitnega sloja proti praskam (HC) zaradi velike občutljivosti na mehanične poškodbe, kot tudi nanos multicoat antirefleksa (HMC/HSC) za izboljšanje kakovosti slike.

FOTO OBČUTLJIVA

 • Bifocal Transitions VI 1.50 FT28 Gray&Brown

  Bifokalne leče so namenjene za korekcijo presbiopije. Uporabniku omogočajo korekcijo vida na daljavo, kot tudi za bližino. Odlikuje jih lahko prilagajanje, pa ni potreben dodaten čas za prilagajanje. Lahko foto občutljive leče so udoobne za nošenje, ne glede na vrsto okvirja v katerega bodo vgrajena, kot tudi ne glede na pogoje osvetljenosti. Odlikuje jih zelo velika hitrost reagiranja na spremembe pogojev osvetljenosti, zagotavljajo 100% zaščito pri nošenju na prostem, kot tudi v pisarniškem okolju…
  V neaktiviranem stanju, z HMC slojem, imajo večjo transparentnost kot organske leče 1.50


VEČŽARIŠČNA

Organska večžariščna stekla, uporabljajo osebe, ki imajo dioptrijo za daleč in blizu. V izogib stalnemu menjavanju očal priporočamo večžariščna oz. progresivna stekla. Ta stekla vsebujejo več jakosti dioptrij, ki zadovoljijo potrebe tako za daljinski kot bližinski vid in tudi za vse vmesne razdalje.Progresivna očala imajo podobno funkcijo kot dvožariščna oz.bifokalna stekla za daljavo in bližino.Za razliko od bifokalnih očal imajo progresivna stekla tudi srednjo razdaljo. Za očala brez okvirjev nudimo material z visoko mehansko trdnostjo (trivex).

 

Na voljo:

 

Delovna očala

 • Progressive 1.50 OFFICE

  Namenjena so za delo v zaprtem prostoru. Primerna so za delo za pisalno mizo, kjer berete in hkrati delate tudi z računalnikom. Z vidika vgradnje, je treba zagotoviti, da je navpična razdalja od položaja središča do spodnjega roba okvirja večja od določene višine vgradnje (FH).Uporabnikom je treba zagotoviti ustrezne prilagoditve, z zadostno širino vida.
  Priporočljivo je uporabljati zaščitno plast pred praskami (HC), zaradi visoke občutljivosti površinskih mehanske poškodbe, kot tudi z uporabo anti-odsevni MULTICOAT (MC) za izboljšanje kakovosti slike.
  Pri naročilu je potrebno dati ustrezno dioptrijo za branje, kot tudi dioptrijo, potrebno za srednje razdalje. Poudarjamo, da je uporaba tega taga večžariščnega stekla omejena na pisarniški prostor (3-4m).

Free form

 • FreeSense Comfort/Short

  Osnovne prednosti free form progresiva:
  Razlika v povečavi slike, ki je prisotna pri klasičnih progresivih je znatno zmanjšana.
  Z najsodobnejšo Free-Form tehnologijo, tehnologijo neomejenih možnosti, si lahko uporabnik priskrbi design po svoji meri. Primeren za vse tiste, ki prisegajo na optimalen optični in estetski učinek.
  notranja progresivna krivina
  asferična
  atorična
  free-form izdelava
  natančna izdelava
  visoka ločljivost HD
  do 30% širše vidno polje
  do 35% zmanjšano periferno popačenje slike


FreeSense Individual

Free form tehnologija oblikuje progresivne leče, ki uporabljajo osebne parametre vsake stranke. Je optimalno prilagojen posameznikovi vizualni strategiji in preferencam, tako optičnim kot tudi trendovskim. Z najsodobnejšo Free-Form tehnologijo, tehnologijo neomejenih možnosti, si lahko uporabnik priskrbi obliko po svoji meri. Primeren za vse tiste, ki prisegajo na optimalen optični in estetski učinek. Zaradi natančnih meritev je freesense indvividual progresiv unikaten kako prstni odtis.

 

Freefocal progressive

 • Optima

  Optima je model progresivov, ki je namenjen vsakodnevni uporabi v vseh okoliščinah. Primeren je za dejavnosti zunaj kot tudi za delo v zaprtem prostoru. Zagotavlja zadovoljivo širino vidnega polja za branje. Priporoča se kot optimalna izbira pri naslednjih aktivnosti: dnevne aktivnosti na prostem, delo na prostem, nakupi, koncerti, gledališče.

 • Optima plus

  Optima plus dizajn progresiv predstavlja lahko prilagodljivo progresivno lečo FreeForm tehnologije. Izhajajoč iz osnovnega modela Optika, kjer so izvedene funkcionalne korekcije z atoričnimi kompenzacijami dioptrije, ki so privedle do doseganja večjega udobja na vseh vidikih uporabe progresivov in tega izboljšanega modela. Lastnosti Optima plus leč: 30% širše polje za delo na bližino in branje, večja širina kanala srednje dolžine, široka in funkcionalna cona za daljino, lahki prehodi med conami, ki nudijo naslednje možnosti: večja širina besedila, ki ga je možno prebrati, udobje pri delu na računalniku in boljši pregled ekrana, jasen pogled na daljavo, boljša orientacija in varnejša vožnja.

 • Optima HD

  Optima HD je popolnoma nova vrsta Free Form progresivov s širokim spektrom uporabe ter z lahkim privajanjem. Udoben in prijeten za prvo nošenje, je model Optima HD najboljša rešitev za vsakodnevno uporabo. Bivanje na prostem, vožnja, delo v zaprtem z dolgotrajnim branjem in delom na računalniku, z izjemnimi optičnimi lastnostmi in ostrino vida. Razširjena cona za daljavo in srednjo daljavo ter zmanjšana intenzivnost astigmatičnih motenj za 50%, zagotavljajo optimalno udobje za vsakodnevno delovanje uporabnika. Posebej poudarek je dan na izboljšanje cone za bližino, ki je razširjena za 80% z zmanjšano intenzivnostjo perifernih aberacij za 50%. Pri tem modelu je možno premikati cono za branje, da bis e omogočilo maksimalno udobje.

 • Dynamic

  Dynamic je model progresiva, ki je namenjen izredno aktivnim osebam. Ki so v stalnem gibanju. Primerne so za aktivnosti na prostem, za njih pa je značilno široko vidno polje na daljavo in dobra ocena prostora pri gibanju zaradi odsotnosti visokih perifernih astigmatičnih motenj. Širina vidnega polja za bližino je omejena, zato ta model ne zagotavlja udobja pri branju. Priporoča se kot optimalna izbira pri naslednjih dejavnostih: vožnja, športne aktivnosti, vse dinamične aktivnosti na prostem in v zaprtem prostoru.

 • Dynamic HD

  Dynamic HD je model progresiva, ki je izboljšan in razvit, da poveča vizualne cone, ter da se koncentracija neželenega astigmatizma zmanjša na minimum. Zaradi izredno široke cone za daljavo in zmanjšanih neželenih motenj Dynamic HD, se priporoča aktivnim uporabnikom, ki večino časa preživijo na prostem. Dajejo dober občutek za prostor, predmete v prostoru in gibanje skozi prostor. Zagotavljajo izredno ostrino med gibanjem, zato se priporočajo za vožnjo in športne aktivnosti. Nekoliko je omejena cona za bližino, zato ne zagotavljajo največjega udobja pri daljšem branju. Pri tem modelu je možno premikanje cone za branje za zagotovitev maksimalnega udobja med nošenjem.

 • Indoor

  Indoor je model progresivov, ki je namnejan dejavnostnim v zaprtem prostoru. Ima zadovoljivo širino vidnega polja na daljavo in izredno prijetno, široko vidno polje za bližino. Zagotavlvja maksimalno udobje pri branju in dejavnostih, ki se opravljajo v zaprtem prostoru. Priporoča se kot optimalna izbira pri naslednjih dejavnostih: pisarniško delo, obrt, branje, vse dejavnosti v zaprtem prostoru.